"Säker häst"

Den 12-13/6 kommer ridande polis Ulla-Carin till oss för träning i säker häst.
Har du problem eller känner dig osäker/rädd med din häst? Varför reagerar den negativt för speciella saker eller situationer? Undviker du vissa ställen bara för att din häst brukar bli rädd just där. Vill du bli tryggare och säkrare med din häst?

Om Ulla-Carin

Jag heter Ulla-Carin Carlsson-Lindqvist och har nästan 30 års erfarenhet som ridande polis i Stockholm, Jag har även haft ansvaret för den polisiära utbildningen av stockholmspolisens hästar. Jag har även utbildat brandmän i hästhantering.
2005 slutade jag vid rytteriet och övergick till en annan enhet inom polisen. Numera är jag pensionerad men fortsätter mina SäkerHäst-träningar och föreläsningar, runt om i landet.
Mina kurser utgår ifrån hur jag tränade Utter och mina erfarenheter av hundratals olika hästar, både i och utom tjänsten.
Säker Häst börjar med en grundkurs (teori och träning),
Ekipagen får träna på liknande sätt som polishästar. Ta sig över, i mellan och igenom olika slags hinder på ett lugnt och tryggt sätt, även om det är helt nya upplevelser.
Saknas möjlighet att vara med till häst kan man lära sig mycket genom att bara titta på.

Vem kan vara med?

ALLA kan vara med på träningen, oavsett ålder. Jag tränar allt, från fritidsryttare till elit kuskar och pararyttare.
ALLA hästar kan vara med, oavsett ålder, ursprung och användningsområden.
Alla övningar kan ske i skritt och är även lämplig för många konvalescenter.

GRUNDKURS

Kursen börjar med ca 2 tim TEORI som är OBLIGATORISK om man vill vara med till häst.

PRISER

Endast Teori 400 kr
Teori och träning 900 kr
Teori plus träning lör + sön 1300 kr

HUR MÅNGA GRUPPER PER DAG

Högst 3 grupper samma dag som teori, annars 4 grupper.
Max 4 i varje grupp.

ÖVRIGT

- Hästarna leds eller rids. Är man osäker på hur man vill göra kan man göra klar hästen för
ridning men börja med att leda och sedan välja att sitta upp ”mitt i”.
- Alla som deltager till/med häst skall bära hjälm. Bra om man har skyddsväst
- Man kan byta häst mellan träningstillfällena.
- Ok med bettlöst/grimma men hästen ska vara tränad på det och hanterbar. Undvik en massa
extraremmar samt skarp betsling.
- Ingen framridning behövs.
Deltagande sker alltid på egen risk.

Anmälan: Anmälan är bindande och görs till mail This is a mailto link
Uppdaterad: 28 APR 2021 14:39 Skribent: Linnéa Magnér