Nyheter från SF

Efter Henrik von Eckermanns seger på fredagen blev det en svensk dubbel i lördagens 1.50-hoppning i Franska St Tropez. Peder Fredricson slutade trea och Henrik von Eckermann fyra.

I helgen är det efterlängtad omstart för allsvenskorna, som också är kval till Folksam Lag-SM i hoppning, ponnyhoppning och ponnydressyr.

Varje förening behöver ha medlemmar som gillar att jobba när det är aktiviteter, vill stå i kafeterian eller hugga in och måla och spika. Inte minst för att bygga tillhörighet och gemenskap i föreningen.

Fyra ekipage har tagits ut för att representera Sverige på unghäst-VM i fälttävlan i franska Le Lion d’Angers 15-18 oktober.

Fyra kuskar till enbets-VM

(2020-09-17 14:32)
Enbets-VM i sportkörning är ett av få internationella mästerskap som blir av under 2020. Världsmästerskapet avgörs 21-25 oktober i franska Pau och fyra svenska kuskar är nominerade till att delta.

I mars, när coronapandemin bröt ut, rekommenderade både Svenska Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet att till exempel årsmöten skulle skjutas upp eller genomföras digitalt.

Nu stå det klart att årets upplagor av både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska kommer att avgöras under hösten. Coronapandemianpassade regler och alla tävlingsplatser är klara.

(Uppdaterad 16 september) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Om du missat dokumentärserien "Heja Sverigelaget!" finns den på UR SVT Play. Serien handlar om hur det är att leva med en intellektuell funktionsnedsättning och hur viktig idrotten kan vara för att utvecklas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

För att få ett underlag till remissvaret på det som i folkmun kallas ”gödselutredningen” eller ”övergödningsutredningen” skickade Svenska Ridsportförbundet i juni ut en enkät. Stort tack till er som tog er tid att svara.

Träning för hopptalanger

(2020-09-14 08:14)
Har du en talangfull unghäst? Landslagsledningen i hoppning bjuder in till träning för förbundskapten Henrik Ankarcrona i höst.

Det blev flera svenska placeringar vid de femstjärniga hopptävlingarna i Valkenswaard, Nederländerna. Och Louise Romeike fortsatte sin segerrad, den här helgen i Tyskland.

Hemmalaget Flyinge RF höll undan hela vägen på Folksam lag-SM i fälttävlan för ponny. Andralaget från arrangörsklubben stod för en raketupphämtning i terrängen och vann bronset. Silvret gick till Katrineholms RF som också avancerade under söndagen.

Enköpingsklubben var bäst i höstens omstart av Folksam Ponnyallsvenska i hoppning. Detta när första omgången i zon Nord reds hos Heby Ryttarförening.

Sara Henriksson, regerande svensk mästare i distansritt, vann den internationella distanstävlingen över 160 km i polska Kliczkow på fredagen.

E-post: malungs.ridklubb@telia.com