Nyheter från SF

Gothenburg Horse Show planerar fortsatt för att kunna hålla världscupfinaler i hoppning och dressyr. Som ett led i det arbetet flyttas en del av de nationella klasserna till andra tävlingsplatser.

Säker ridsport på hästens villkor är grunden i alla våra verksamheter och även temat för årets digitala adventskalender. Välkommen på lucköppning i december!

Förbundsstyrelsen gör bedömningen att ridskoleverksamheten behöver anpassas för att kunna fortgå, även om en mycket liten smittspridning identifierats i samband med ridsport och ridskoleverksamhet.

Sverige har varit väl representerat under veckans tvåstjärniga hopptävlingar i Opglabbeek i Belgien. Bäst gick det för Wilma Hellström som knep en pallplats i söndagens Grand Prix.

Sveriges enda start i Nations Cup i år blev godkänd – men inte så bra som man hoppats. Laget slutade på en delad femteplats i lördagens nationshoppning i spanska Vejer de la Frontera.

Efter förra helgens seger i den tvåstjärniga klassen i Barroca d'Alva, Portugal, låg Ludwig Svennerstål och hästen Jumble i ledarposition i den trestjärniga klassen inför lördagens terräng.

Unghäst-VM i dressyr som skulle ha hållits i tyska Verden 9-13 december har tyvärr ställts in.

Nästa år, 2021, kommer nya TR, både det gemensamma och grenspecifika. Nu finns samtliga TR 2021 publicerade tillsammans med en text med de viktigaste ändringarna.

Dansk Hestevæddeløb har gått ut med en varning för foder av märket Marstall då man sett ett samband mellan fodret och flera fall av positiva dopningsprover för koffein. Ridehesten rapporterar om ett dansk fall som kan ha anknytning till fodret.

På tisdagen 24 november förlängdes de lokala allmänna råden i alla aktuella regioner till den 13 december. Förbundsstyrelsen tog på tisdagskvällen beslut om att tävlingsverksamheten ställs in i berörda regioner.

Det blev svenskt i topp när helgens tävlingar i spanska Vejer de la Frontera avslutades med Grand Prix, 150-hoppning, under måndagen. Henrik von Eckermann red Little Magic d'Asschaut till seger i den 61 ekipage stora klassen.

FEI, det internationella ridsportförbundet, hade sitt årsmöte, General Assembly, på måndagen. I år var General Assembly digitalt och 102 nationella ridsportförbund deltog via uppkoppling.

Vill du jobba hos oss?

(2020-11-23 15:35)
Svenska Ridsportförbundet söker en vikarierande projektledare som bidrar i utvecklingen av förbundets utbildningar.

Det har varit en hektisk men framgångsrik helg för fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål i portugisiska Barocca d'Alva. Med hästar till start i såväl tvåstjärnig som tre- och fyrstjärniga klasser lyckades han knipa två topplaceringar samt en sege...

Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, är nominerad till Idrottsgalan som Årets Ledare. Nomineringarna presenterades på lördagen.

E-post: malungs.ridklubb@telia.com