Nyheter från SDF

Då har DUS i Dalarna än en gång lyckats samla ett gäng nya ledartalanger från ridklubbarnas ungdomssektioner till en rolig och nyttig kurshelg i Leksand!

Äntligen ser det ut som att vi ska kunna genomföra en ungdomsledarutbildning på "vanligt" sätt med fysiska träffar fyllda av erfarenhetsutbyte och nya vänner!

Dalarnas Ridsportförbund bildades 1970 av de fyra ridklubbar som då fanns i länet, Avesta RK, Falu RK, Svedens PK och Tällbergs RK. Därefter har antalet ridklubbar ökat och flera firar nu 50-årsjubileum. Vi gratulerar!

Distriktets ambition är att vid minst två tillfällen per år erbjuda klubbarnas ledare möjligheten att genomgå Ridsportens basutbildning. Ny kurs erbjuds den 5/2 2022.

Lag-SM i dressyr för ponny reds på Strömsholm helgen 6-7 november med Säterbygdens Ridklubbs lag med i finalen.

Svenska Mästerskapen i hoppning inomhus för ponny och children har under helgen ridits i Kungsbacka.

Hästens munhälsa och vikten av att undvika skador och därmed obehag för hästen är mycket viktig för alla ryttare.

Vi i stallet-tävlingen 2021 är avgjord! Tävlingen hölls på Mora Ridklubb. Distriktets Ungdomssektion arrangerade och Mora Ridklubbs båda deltagande lag slogs om förstaplatsen!

AGRIA Cup har under 2021 pågått under hela tävlingssäsongen, från det att tävlingarna kom igång i juni till november.

Det är dags att söka tävling för tävlingsåret 2022!

Jönköping Horse Show bjuder både på tävling och show på olika nivåer för häst och ponny i dressyr och hoppning.

Hur motiverar vi våra medlemmar till engagemang och delaktighet i föreningen?

Distriktets Ungdomssektion, DUS i Dalarna, hälsar nya ledare i åldern 11-14 år välkomna till en rolig ledarhelg på Leksands Ridklubb den 20-21/11.

Som vi längtat! Både efter att få samla länets ridlärare och tränare igen och efter att få ta del av Elisabet Lundholms gedigna kunskap och erfarenhet! Två kursdagar är planerade, 26 och 27 oktober i Rättvik.