Käpphästtävling 21/9

Varmt välkommen på Malung- Sälens ridklubs käpphästtävling 21 september!

Proposition

Starttid 9.00, grenarna i ordningsföljd: Western, dressyr, galopprace och hoppning.
Hoppningens premilinära starttid 13.00 (kom i tid för att gå banan innan)

Särskilda bestämmelser

1. Valfri klädsel

2. Sista anmälningsdag är 19 september. Anmäl genom att fylla i detta formulär.

3. Tävlingsbana: utomhus grusbana.

4. Ryttarmeddelande kommer 2 dagar innan tävling på hemsidan, malungsridklubb.se

5. Vid frågor kontakta oss på This is a mailto link

6. Nummerlapp och pass visas upp i sekretariatet.
 Eftersom tävlingen ska vara så lik en riktig lokal tävling som möjligt behöver man göra små förberedelser. Man gör en nummerlapp (valfritt nummer) och ett pass(innehåller tex hästens färg, födelseår)

7. Betalning sker senast 19 september via swish 1231704188, märk betalningen med ryttarens namn. (Om du inte kan betala via swish, hör av dig så löser vi det.)

Pris: 30:-/klass

Efter varje klass kommer det att vara prisutdelning. En fjärdedel av deltagarna i klassen blir placerade och får rosett.

Alla får en rosett!

Hoppning:

I hoppning lär du dig en bana när du kommer hit och hoppar den på tid. På clear round behöver du bara ta dig runt utan att riva något hinder för att få pris.

I bedömning A/0:A/0 är det en grundomgång och en omhoppning.
I stilhoppningen ger en domare poäng på din ritt, exempelvis hur väl du rider dina vägar, rätt galopp, tempo m.m.
I idealhoppningen ska du matcha en viss tid.

Galopprace:

På galoppracet gäller det att springa så snabbt som möjligt in i mål. Enda kravet är att du ska ha käpphästen mellan benen.

Western: pole bending och barrell race

I pole bending rider du slalom runt pinnar och i barrel race rider du runt tre tunnor i ett klövermönster på tid. Du rider båda klassena och tiderna slås ihop.

Kür:

I en kür designar du ditt eget dressyrprogram till musik. Det kommer att finnas vissa rörelser du måste få med, och musiken du väljer behöver passa din hästs springtakt. Skicka den låt du ska rida till This is a mailto link senast 19 september. (du kan antingen klippa ihop flera låtar eller ha en hel låt) Programmet får vara max 4 minuter. Här kan du läsa vad som ska ingå i programmet: Obligatoriska moment

Dressyr:
På dressyren lär du dig ett program innan du kommer, du har alltså flera veckor på dig att träna. Programmet finns att läsa eller att se på youtube. En domare ger dig poäng för varje del i programmet, det gäller att göra varje rörelse så noggrant och prydligt som möjligt.

Lätt program:2018
Medel program:2019
Avancerat program:2018
Länk hittar du HÄR