KÄPPHÄSTTÄVLING

Käpphästtävlingen kommer att likna en riktig lokal tävling så mycket som möjligt och du får då känna på hur det är att tävla. Du kommer även få träffa och lära känna andra barn och ungdomar från andra klubbar!
Det finns tre tävlingsgrenar, hoppning, dressyr och galopprace.
Denna gång erbjuder vi även en seniorklass för dig som är vuxen och också vill vara med på det roliga!

När du inte tävlar kan du passa på att gå tipspromenad, hejja på de andra som tävlar eller fika.
Lunch finns att köpa, förbeställ gärna vid anmälan så att maten räcker.
Alla får rosett!

Proposition

Vi startar dagen 9.45 och första grenen är hoppning, därefter dressyr, sedan galopprace och till sist höjdhoppning.

Särskilda bestämmelser

1. Valfri klädsel

2. Sista anmälningsdag är 10 april. Anmälan sker till This is a mailto link
Ange namn på häst och ryttare, klasser samt klubb (kan vara en käpphästklubb eller en ridklubb) vid anmälan.

3. Tävlingsbana: utomhus grusbana/inomhus sand.

4. Ryttarmeddelande kommer 5 dagar innan tävling på hemsidan, malungsridklubb.se

5. Servering med dagens lunch finns på platsen. Förbeställ gärna lunch i din anmälan.

6. Vid frågor kontakta oss på This is a mailto link

7. Nummerlapp och pass visas upp i sekretariatet.
 Eftersom tävlingen ska vara så lik en riktig lokal tävling som möjligt behöver man göra små förberedelser. Man gör en nummerlapp (valfritt nummer) och ett pass(innehåller tex hästens färg, födelseår)

8. Betalning sker senast 10 april via swish 1231704188, märk betalningen med ryttarens namn. (Om du inte kan betala via swish, hör av dig så löser vi det.)

Klasser:

Hoppning:
I hoppning lär du dig en bana när du kommer hit och hoppar den på tid. På clear round behöver du bara ta dig runt utan att riva något hinder för att få pris. I bedömning A/0:A/0 får de tre främsta pris på prisutdelningen.
Klass 1 0.15 cm Bed Clear Round
Klass 2 0.25 cm Bed Clear Round
Klass 3 0.45 cm Bed A/0:A/0
Klass 4 0.65 cm Bed A/0:A/0
Klass 5 0.75 cm Bed A/0:A/0
Klass 6 0.85 cm Bed A/0:A/0
Klass 7 Höjdhoppning
Klass 8 0.45 cm Bed A/0:A/0 SENIORKLASS (för dig mellan 18-100 år)

Dressyr:
På dressyren lär du dig ett program innan du kommer, du har alltså flera veckor på dig att träna. Programmet finns att läsa eller se på youtube. En domare ger dig poäng för varje del i programmet, det gäller att göra varje rörelse så noggrant och prydligt som möjligt.
Lätt program:2018
Medel program:2019
Avancerat program:2018
Länk hittar du HÄR

DU KAN ÄVEN SE DRESSYRPROGRAMMET:

Galopprace:
I ett galopprace handlar det om att galoppera snabbast i mål. Alla i ditt heat galopperar samtidigt när startsignalen går.
Ange din längd i anmälan så delas du in i lämplig kategori.

Pris: 30:- / klass
Höjdhoppningen är gratis och frivillig.

Hoppas att vi ses!

Vid frågor, ring Johanna, 073-8310777