KÄPPHÄSTTÄVLING

Käpphästtävlingen kommer att likna en riktig lokal tävling så mycket som möjligt och du får då känna på hur det är att tävla. Du kommer även få träffa och lära känna andra barn och ungdomar från andra klubbar!

Den här gången finns det två tävlingsgrenar; hoppning och dressyr.
Denna gång erbjuder vi även seniorklass i både hoppning och dressyr, för dig som är vuxen och också vill vara med på det roliga!

När du inte tävlar kan du passa på att gå tipspromenad, hejja på de andra som tävlar eller fika.
Lunch finns att köpa, förbeställ gärna vid anmälan så att maten räcker.
Alla får rosett!

Proposition

Vi startar dagen 9.45 och första grenen är hoppning, därefter dressyr och till sist höjdhoppning.

Särskilda bestämmelser

1. Valfri klädsel

2. Sista anmälningsdag är 29e maj. Anmäl genom att fylla i detta formulär.

3. Tävlingsbana: utomhus grusbana/inomhus sand.

4. Ryttarmeddelande kommer 5 dagar innan tävling på hemsidan, malungsridklubb.se

5. Servering med dagens lunch finns på platsen. Förbeställ gärna lunch i din anmälan.

6. Vid frågor kontakta oss på This is a mailto link

7. Nummerlapp och pass visas upp i sekretariatet.
 Eftersom tävlingen ska vara så lik en riktig lokal tävling som möjligt behöver man göra små förberedelser. Man gör en nummerlapp (valfritt nummer) och ett pass(innehåller tex hästens färg, födelseår)

8. Betalning sker senast 29 maj via swish 1231704188, märk betalningen med ryttarens namn. (Om du inte kan betala via swish, hör av dig så löser vi det.)

9. OBS! NY REGEL. Eftersom det ofta är samma personer som blir placerade i många klasser så har de yngre ofta ingen chans. Därför provar vi en ny regel som innebär att man endast kan placera sig i sina två högsta klasser. Om man till exempel vill starta en mindre tävlingsvan häst på en lägre klass får man gärna göra det, men kan då inte bli placerad. Alltså, om man till exempel är med i 45, 65 och 85 cm hoppning så är man med utom tävlan på 45 cm. (Denna regel gäller inte Clear Round-klasser förstås.)

Klasser:

Hoppning:
I hoppning lär du dig en bana när du kommer hit och hoppar den på tid. På clear round behöver du bara ta dig runt utan att riva något hinder för att få pris. I bedömning A/0:A/0 får de tre främsta ekipagen pris på prisutdelningen.
15 cm Bed Clear Round
25 cm Bed Clear Round
45 cm Bed A/0:A/0
65 cm Bed A/0:A/0
85 cm Bed A/0:A/0
105 cm Bed A/0:A/0

SENIORKLASS (för dig mellan 18-100 år)

Höjdhoppning (bonusklass)

Dressyr:
På dressyren lär du dig ett program innan du kommer, du har alltså flera veckor på dig att träna. Programmet finns att läsa eller att se på youtube. En domare ger dig poäng för varje del i programmet, det gäller att göra varje rörelse så noggrant och prydligt som möjligt.
Lätt program:2018
Medel program:2019
Avancerat program:2018

SENIORKLASS (Medel program:2019)
Länk hittar du HÄR

DU KAN ÄVEN SE DRESSYRPROGRAMMET:

Pris: 30:- / klass
Höjdhoppningen är gratis och frivillig.

Hoppas att vi ses!

Vid frågor, ring Johanna, 073-8310777